Kirjoitukset ajalta marraskuu 2017

Blogi: Kristalin uudet vaatteet

29. marraskuuta 2017

Aloitin syyskuussa Kristal –asiakkaittemme palvelupäällikkönä ja sain sen mukana tuoteomistajuuden Arc Kristal –järjestelmästä. Sekä tuote että asiakkaat ovat tuttuja jo aiemman Arc-taustan siivittämänä, mutta löydän varmasti uusia haasteita uusmyynnin ja käyttöönottoprojektien puolelta. Muutaman uuden asiakkuuden lisäksi olen ensimmäisinä kuukausina keskittynyt päivityspakettien standardoimiseen sekä ensi vuoden roadmappiin. Saat tämänkertaisessa postauksessa lyhyen tietoiskun Kristalin viimeisimmistä päivityksistä sekä ensi vuoden suunnitelmistamme.

Panostamme tuotekehityksessä tällä hetkellä vahvasti Kristalin ulkoasuun ja viimeisimmän päivityksen kohteeksi valitsimme työpöydän. Uutena toiminnallisuutena työpöydältä löytyy suppea henkilötietokortti valitun henkilön kuvalla. Perustietojen lisäksi kortille on tuotu lyhyt kuvaus, johon työntekijä voi kirjoittaa vapaavalintaisen esittelytekstin. Järjestelmän lomakkeet on jaettu työpöydällä Kristalin standardilomakkeisiin sekä...

Viikonlopun elämys - Junction2017 hackathon

27. marraskuuta 2017

 

Kirjoitan tätä Junction hackhatonin toisena aamuna juuri kun päivä on valkenemassa. Vieressäni nukkuu venäläinen koodari toppatakki päällä, poski alumiinifoliolla vuorattua pöytälevyä vasten. Takanani kiisteellään frontin ulkoasusta ja sivustoilla tiimien valitut opettelevat pitchausmantrojaan ulkoa. Olen ollut IT-alalla yli 10 vuotta, mutta osallistuin mentorina hackahtoniin ensimmäistä kertaa. Luulin tulevani nuorten pipopäisten gamejameihin, mutta olen tämän viikonlopun perusteella totaalityrmätty. Olen ympäröity erittäin innostuneista oman alansa huipuista ympäri maailmaa. Ihmisistä, jotka ovat vuosia jo ansainneet palkkaa tekemällä samaa, jota he nyt huvikseen tekevät. Ikähaitari on 20-30 vuotta, mutta poikkeuksiakin on. Nukkuvan venäläiskoodarin vieressä istuu vuosia omaa lakiasiantoimistoa pyörittänyt asianajaja, joka tuli hakemaan innostusta ja antamaan kokemustaan nuoremmille, toisaalta oppimaan heiltä – hän on aivan liekeissä.  

Hackhaton on tapahtuma, jossa...

Yhdessä tekemisellä on mahtava voima

16. marraskuuta 2017

Arc on toimittanut asianajotoimisto Castrén & Snellmannille eli tuttavallisemmin Cassulle HR- ja strategiajohtamistyökalun Casperin, jolla ihmiset ja bisnes yhdistyvät. Samalla ollaan taidettu olla vähän vahingossakin tekemässä legaltechin pioneerityötä. Meillä Arcissa on sellainen ideologia, että tehdään sellaisia räätälöitäviä pakettiratkaisuja, eli tuoda mahdollisimman paljon valmista, mutta antaa aisiakkaan strategian vaikuttaa työkaluun ja teknikkaan. Eikä näitä hommia olla tehty yksin. Cassun kanssa alusta alkaen on ollut kehitystyössä mukana loistava rikastava yhteisö muita teknologiakumppaneita. Me suomalaiset kun opimme olemaan olematta liian varovaisia omista ”salaisuuksistamme” ja uskallamme avata ideamme muiden rikastettavaksi, niin syntyy hyviä juttuja. Todella hyviä juttuja, joista ollaan kiinnostuttu ympäri maailmaa.

Jälleen kerran on mahdollista syntyä hyviä juttuja kun perjantaina 24.11 iltapäivällä käynnistyy Euroopan suurin Hackathon Otaniemessä. Sen nimi on ...