Admin Automation™ tulee – oletko valmis?

5. syyskuuta 2016

Juuri ennen kesälomia postilaatikoihimme tärähti taas paitsi tarjouspyyntöjä, niin myös mielenkiintoisia tietopyyntöjä. Me täällä Arcissa seuraamme digitalisoitumista ns. ”viran puolesta” ja olemme ennakoineet asiakastarpeiden muutoksia aiemminkin. Joskus olemme onnistuneet paremmin, joskus huonommin.

Kuten arvon lukijamme tietävät (teitä on joka blogipostauksella noin 1000 lukijaa), me teemme henkilöstöhallinnon tietojärjestelmiä Oracle- ja  Microsoft-työkaluilla, yrityksille ja julkisen hallinnon toimijoille.

Ennakoimme jo yli vuosi sitten, että asiakkaat alkavat kysyä yhä enemmän kokonaisuuksia – eli HR-, palkat-, matkustus-, projektinhallinta- ja jopa taloushallinto - Pilvestä.

Iloksemme olemme nyt alkaneet saada tällaisia kyselyitä. Mistä on kyse?

Digitalisoituminen irrallisena otsikkona alkaa olla kohta klisee. Esimerkiksi Boston Consulting on ansiokkaasti tuonut konkretiaa kertomalla, että tuloksia saa aikaan automatisoimalla hallinnon prosessit ja yhdenmukaistamalla hallinnon tietojärjestelmät.

Yhdenmukaistaminen on aiemmin tarkoittanut jättimäistä ERP-hanketta. Nykyään se tarkoittaa parhaiden käytäntöjen yhteensovitusta ketterästi ja Pilven kautta.

Kyselyissä toistuvat seuraavat, liiketoimintalähtöiset teemat – saa pölliä vapaasti:

  • HR-tiedot yhteen järjestelmään – rekrytoinnista työtodistukseen
  • Osaaminen markkinoille näkyväksi (varsinkin asiantuntijayrityksissä)
  • Projektien laskutusprosessi kuntoon
  • Tulospalkkaustekijät suoraan palkkikseen vietäviksi
  • Palkat ja HR yhteen
  • HR:n talousulottuvuudet (henkilöstöbudjetointi, kustannukset) osaksi analytiikkaa
  • Taloushallinnon prosessit automatisointi
  • Mobiilikäyttö
  • Pilvestä kaikki

Miksi näin? Yrityksissä ja julkisissa toimijoissa on nähty, että sisäiset rutiinit kannattaa automatisoida ja siirtää kokonaan sähköiseen muotoon. Asiakkaat eivät tarkoita paperilomakkeiden kopiointia, vaan uudenlaisten toimintatapojen luomista. Asiakkaat – emme me – ovat laskeneet keskisuurissa organisaatioissa saavansa helposti useiden henkilötyövuosien tuottavuushyötyjä.

No onko jollakulla tällainen ”Sampo” varastossa? Ei ole, ei ole meilläkään yksin. Mutta rakennuspalikat ovat meillä ja kumppaneillamme valmiina.

Markkinamuutos on aina otettava vakavasti. Me emme halua olla ”rautakauppa, jossa myydään vain yhtä vasaraa”. Me haluamme olla asiakkaan luotettava kumppani, jonka kanssa etsitään sopivin ratkaisu kokonaisuuden hallintaan.

Admin Automation muuttuu sanasta lihaksi yhdistämällä johtavien toimijoiden, eli Arcin, Innofactorin ja Mepcon osaamiset asiakkaan parhaaksi.

Tulen mielelläni kertomaan lisää, ota yhteyttä.

 

Kimmo Koivu

Arc Technology Oy