Arc People ja Kristal Oraclen pyörteissä

6. heinäkuuta 2016

Jotta rakennus kestäisi, tulee se rakentaa vahvalle perustalle. Uuden Arc Technologyn ratkaisut perustuvat kahteen vahvaan teknologia-alustaan: Microsoft ja Oracle. Sekä Arc People että Arc Kristal on rakennettu Oracle teknologiaan nojautuen, kun Arc Kide perustuu Microsoftin vastinpariin. Lupauksemme, Sopivin HR-järjestelmä, onkin siis teknologia-alustasta lähtien asiakastarpeen mukaan sovitettavissa.

Me emme ole teknologia-uskovaisia Arcissa, vaan nykytarjonnasta löytyy Teille Sopivin ratkaisu – oli teknologiavalinta sitten Oracle tai SQL Server – ja oli tarve saada HR-järjestelmä sitten omaan konesaliin tuotuna tai pilvestä ’avaimet käteen’ –toimitettuna. Aiemmassa blogissa kerroimme Arc Kide –ratkaisun alustan, Microsoft SQL Serverin, tuesta ja elinkaaresta. Keskitytäänpä tällä kertaa Arc Peoplen tekniseen puoleen ja Oracleen.

Yleisesti ottaen, alustateknologioiden tuki- ja ylläpitoasiat eivät juurikaan työllistä SaaS-toimituksen (=Software as a Service.Toimitetaan palveluna, tiedot sijaitsevat ETA-alueen sisäpuolella.) valinneita asiakkaita, vaan Arc Technology ratkaisutoimittajana huolehtii nämä asiat asiakkaan puolesta. Sen sijaan Oraclen tukeen ja ylläpitoon tulee hieman perehtyä, jos ratkaisun alusta toimitetaan asiakkaan ylläpidettäväksi tämän omassa konesalissa, ja Arc Technology toimii sovellustoimittajan roolissa. Tarkoitus ei kuitenkaan ole pelotella asialla, sillä emme jätä asiakasta yksin vaan palvelemme ’one-stop-shopping’ -periaatteella. Autamme, konsultoimme, haastamme ja jos vastaan tulee jotain, mihin emme vielä vastausta tiedä, löydämme varmasti tarvittavan avun kattavasta kumppaniverkostostamme.

Oracle toimittaa tuotteilleen korjauksia, parannuksia ja uusia toimintoja. Yksinkertaistetusti, Oraclen tuotteilla on kolme elinkaaren vaihetta, Premier, Extended ja Sustaining Support. Näistä ensimmäiseen, Premier Supportiin kuuluvat tuotteen uudet toiminnot, parannukset ja korjaukset. Tässä elinkaaren vaiheessa ovat periaatteessa siis ne Oraclen tuotteet, joita edelleen kehitetään. Seuraavassa elinkaaren vaiheessa, Extended Support, näihin tuotteisiin ei enää tule uusia ominaisuuksia, vaan tuotetta vain paikkaillaan esim. tietoturvakorjauksin. Viimeisessä elinkaaren vaiheessa, Sustaining Support, korjauksia tarjotaan lähinnä aiemmissa vaiheissa syntyneiden korjausten, paikkausten ja Knowledge-base-artikkelien muodossa.

Arc People toimitukset rakennetaan pääsääntöisesti Oracle Database 12c tuotteen päälle, joka on elinkaarensa Premier Support –vaiheessa. Mutta ei huolta, Arc People on yhteensopiva myös aiemman Oracle Database 11g Release 2 tuotteen kanssa, jonka Extended Support jatkuu vielä vuoden 2020 loppuun saakka. Jos siis haluatte Sopivimman HR-järjestelmän käyttöönne, saamme sen varmasti soviteltua myös teidän konesaliinne.

Muina Oraclen tuotteina alustasta mainittakoon Oracle HTTP Server, joka perusta on Apache web-palvelimessa, maailman suosituimmassa web-palvelimessa. Oracle Database ja Oracle HTTP Server ovatkin Arc People ratkaisun kulmakivet. Kokonaistoimituksen mukana on toki muitakin tuotteita ja komponentteja riippuen asiakasratkaisun laajuudesta.

Alustatuotteiden päivitys ja korjaus on pyritty tekemään asiakkaalle Sopivaksi sekin: huoltokatkomme ilmoitetaan asiakkaille hyvissä ajoin. Monesti asiakkaan ajuri omaan konesaliin toimitukseen on kontrolli esim. näiden tuotteiden tietoturvapäivityksiin. Meille Sopiva tarkoittaa joustavuutta. Olemme toimittaneet asiakaskohtaisia, dedikoituja Arc järjestelmäpinoja, jolloin asiakas on voinut valita oman teknologiapinonsa päivityssyklin.

 

Toni Gynther-Jokinen

Arc Technology Oy