Sopivin ratkaisu – sopivin palvelu?

18. huhtikuuta 2016

Digitalisoituminen ja palveluistuminen muuttavat paitsi asiakkaiden arkea, meidän toimittajien liiketoimintaa perusteellisesti. Mobiili- ja pilvipalvelut ovat tuoneet meille yksityishenkilöinä mahdollisuuden saada kympillä kuukaudessa vaikkapa koko maailman musiikki ja elokuvat palveluina käytettäviksi, silloin kuin meille sopii. Moni varmaan on huomannut, että jopa autokaupassa on mahdollista saada auto, vakuutukset ja huollot yhdellä kuukausimaksulla - hienoa!

Kysyn, miksi tämä muutos EI tulisi perinteiseen ohjelmistomaailmaan? Kyllä tulee, ja lujaa. Maailma muuttuu ja sitä kautta asiakkaat muuttuvat. Nämä olivat keskeisiä seikkoja, joiden tunnistaminen ja tunnustaminen johtivat siihen, että yhdistimme Arc Technologyn ja Innofactorin HRM-järjestelmätoiminnat uudeksi kokonaisuudeksi vuoden 2016 alussa. Leveämmillä hartioilla ja laajentuneella osaamisella pystymme vastamaan asiakkaiden tarpeisiin kattavammin kuin ennen.

Asiakaslupaus on jokaiselle yritykselle ja organisaatiolle tärkeä peruskivi. En nyt tarkoita perinteistä missio-keskustelua, jolla on aina oma paikkansa, vaan sen asian yksinkertaistamista, millä luodaan arvoa asiakkaalle. Se, mitä teemme eri lailla kuin muut, parantaaksemme asiakkaidemme toimintaa tai luodaksemme heille uusia tapoja menestyä.

Uudessa Arc Technologyssa asiakaslupauksemme on Sopivin ratkaisu – sopivin palvelu, miksi? Siksi, että yksi koko ei sovi kaikille, kun puhutaan hallinnon toimintamalleista, henkilöstöjohtamisen käytännöistä tai ohjelmistoista. Kerron seuraavassa ajatuksiamme valitsemastamme tiestä.

Sopivin ratkaisu tarkoittaa, että pitää kunnioittaa asiakkaan toimintaa. Kysymykset, joita me kohtaamme, alkavat usein sanoilla ”…mitenkäs kun meillä tämä asia tehdään tällä tavalla…”. Tuollaiseen kysymykseen pitää etsiä vastaus yhdistämällä asiakkaan reaalimaailma omiin mahdollisuuksiimme ongelman ratkaisemiseksi. Ystäväni Juho sanoo usein, että ei voi olla ratkaisua, ellei ongelmaa ole tunnistettu – tai tunnustettu. Siksi ongelman ja oikean tarpeen löytämiseen pitää käyttää aikaa – jotta voi toteuttaa sopivimman ratkaisun ja sopivimman toimitustavan. Mielestäni tämä ei koske vain meidän liiketoimintaamme, vaan pätee kyllä ihan kaikessa. Kukaanhan ei osta mitään pelkästään ostamisen ilosta.

Sopivin palvelu tarkoittaa, että pitää olla valmius tuottaa sellaisia palveluita, joilla on oikeasti merkitystä asiakkaan arjessa. Meillä se on tarkoittanut palvelutapojemme uudistamista. Asiakkaat voivat valita, mikä sopii heille parhaiten. Yhä enemmän näemme siirtymistä esimerkiksi projekti- ja asiantuntijapalveluissa kertaluonteisuudesta kohti jatkuvaa palvelua. Meiltä on mahdollista saada kuukausimaksulla vaikkapa projektipäällikkö, ohjelmistokehittäjä tai testaaja – eli ihan oikea Everything-as-a-Service. Ja monet asiakkaamme jo näin toimivatkin kanssamme.

Sopivin ratkaisu ja sopivin palvelu tuotetaan nyt yhdistyneellä osaamisella ja innovatiivisella otteella - asiakkaiden parhaaksi

 

 

Kimmo Koivu

Arc Technology Oy